In april 2004 kocht ik mijn eerste eigen paard. Usha, een prachtige 3 jarige bruine KWPN merrie met als papa de wereldberoemde Gribaldi. Helaas is ze volkomen onverwachts overleden op 31 oktober 2011, slechts 10,5 jaar jong.


Op 13 januari 2012 werd ik de trotse eigenaresse van Ise. Mijn once-in-a-lifetime paard. Op 14 juni 2016 heb ik haar laten gaan. Ise is net geen 7 jaar geworden.


Bijna 2 jaar was er emotioneel gezien geen plaats voor een nieuwe paardenliefde....totdat ik in april van 2018 op slag verliefd werd op een prachtige bijna 2 jarige Mini Appaloosa. En zo kwam op 1 mei Lieke in mijn leven. Dankbaar en ontzettend blij met haar.


In mijn leven heb ik veel paarden ontmoet. Paarden die allemaal uniek waren en een stuk hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Vele jaren reed ik paarden voor diverse eigenaren en bracht ze uit in de wedstrijdsport en IBOB proeven.


De paarden Erina, Gerda en Harmony (alle drie afstammelingen van de volbloedhengst Record) heb ik vanaf de basis beleerd. Met deze sensibele merries reed ik, naast dat ze werden ingezet voor de fokkerij, fanatiek wedstrijden tot en met M dressuur. Regelmatig reed ik ook mee in de springlessen. Alle drie zijn ze verkocht in de springsport. De geweldige hengst Flex (v Wellington) heb ik enkele maanden gereden en is daarna ook verkocht in de springsport.


Karmen (v Burggraaf x Blanc Rivage XX) werd ook ingezet als fokmerrie en heb ik gereden tot en met M dressuur. Haar opvolgster Orona (Voltaire x Blanc Rivage XX) heb ik zelf beleerd en is na het krijgen van enkele veulens overgenomen door een springruiter en wordt nu weer ingezet als fokmerrie.


De Gelders merrie Ollie (v Waterman) heb ik beleerd en uitgebracht tot M dressuur. Daarnaast reed ik met haar springlessen, trainde we aan de fiets, genoten van we buitenritten en liep ze in het enkelspan.