Visie


Het is mijn passie mensen te helpen met de training van hun paard. Paarden zijn unieke, prachtige, gevoelige en authentieke wezens en paarden hebben áltijd een reden voor hun gedrag. Bij jou als eigenaar ligt de verantwoordelijkheid om uit te zoeken wat de reden is van het gedrag en hoe hier mee om te gaan.


Plezier, harmonie en wederzijds vertrouwen en respect staan in de lessen centraal.  Mijn doel is het streven naar mentale ontspanning en een optimaal lichaamsgebruik van zowel paard als mens vanuit rust, connectie en lichtheid. Zowel op de grond als onder het zadel. En dan maakt het niet uit of je alleen vanaf de grond werkt en/of recreatief rijdt en/of actief bent in de (wedstrijd)sport.


De lessen bestaan uit een combinatie van de Klassieke Dressuur en body awareness-Centered Riding. Je leert je paard biomechanisch correct te trainen en uiteraard ook waar een oefening precies voor dient. Omdat elk paard en mens uniek is, werk ik niet volgens één methode of techniek. Ik denk en werk vanuit de holistische visie. Dat wil zeggen dat naast training de omgevingsfactoren als leefomstandigheden, voeding, gezondheid (anatomie, hoeven, gebit etc.) en harnachement een grote rol spelen en altijd worden besproken.


Door het volgen van lessen, opleidingen, clinics en workshops en het lezen van vele boeken probeer ik elke keer weer tot nieuwe inzichten te komen en mijn kennis te vergroten. Hier haal ik uit wat past binnen mijn visie en manier van werken. Deze kennis wil ik graag overdragen aan diegene die hiervoor open staan. En ook altijd het belang van hun paard verkiezen boven het belang (en vaak ego) van zichzelf.


Als bovenstaande jou aanspreekt, dan help ik jullie graag!

Paardenconnectie biedt je een compleet pakket aan kennis en vaardigheden zowel vanaf de grond als onder het zadel. Bij diensten kun je lezen wat ik je kan bieden.


Heb je vragen na het lezen van de website of wil je een keer vrijblijvend een training bijwonen? Neem gerust contact op.


Graag tot ziens!


Warme groet,

Carolien