Hartelijk welkom op mijn website!


Mijn naam is Carolien en ik ben geboren op 18 augustus 1972.

Van kleins af aan zijn paarden mijn grote passie. In eerste instantie begon het met verzorgpony’s en als 11 jarige kreeg ik na lang zeuren groen licht om bij een manege te gaan lessen. Al mijn vrije tijd bracht ik hier door. Vervolgens heb ik jarenlang voor diverse eigenaren paarden beleerd en uitgebracht in de wedstrijdsport.


In 2004 heb ik de mogelijkheid gekregen om een eigen paard te kopen. Mijn droompaard vond ik dicht bij huis: Usha, een imposante 3 jarige onbeleerde merrie. Haar karakter dwong mij anders te leren denken. Door haar ben ik definitief een ander pad ingeslagen. Usha was het begin van de lange zoektocht op weg naar connectie, samenwerking en lichtheid. Stapels boeken en video’s/dvd’s op het gebied van o.a. Natural Horsemanship en grootmeesters in de Klassieke Rijkunst heb ik verslonden om meer inzicht te krijgen in het prachtige wezen paard en vooral te leren begrijpen het "hoe, wat en waarom".


Usha hield mij keer op keer een spiegel voor. Tijdens mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik in 2008 terecht bij een clinic van Mireille den Hoed waar je kon leren “rechtrichten”. Na een les van 45 minuten wist ik het zeker: dit is hoe ik wil leren trainen! Gedurende 2 jaar hebben we regelmatig bij Mireille gelest en veel inzicht gekregen in de natuurlijke scheefheid van het paard en geleerd hoe het paard recht te richten.


Om mijn kennis verder te verbreden, ben ik op zoek gegaan naar een opleiding waarin zowel het Natural Horsemanship als rechtrichten volgens de Klassieke Dressuur centraal staan. Hierdoor kwam eind 2010 de opleiding tot Holistisch Instructeur/Trainer van Dressuur Natuurlijk op mijn pad. Na een kennismakingsgesprek was ik om en zo startte ik begin 2011 met deze 3 jarige HBO opleiding. Kort na een succesvolle afsluiting van het eerste schooljaar kwam Usha zeer onverwachts te overlijden. Ondanks het immense verdriet kon ik toch door gaan met de opleiding omdat lieve vriendinnen hun paarden ter beschikking stelden voor het tweede en derde lesjaar. Ook kwam er weer ruimte voor een nieuwe paardenliefde en kwam Ise begin 2012 in mijn leven: een prachtige, trotse vosmerrie van toen 2,5 jaar jong. Helaas heb ik Ise op 14 juni 2016 uit liefde laten gaan.


Sinds oktober 2013 ben ik gecertificeerd Holistische trainer en Instructeur en sinds juni 2015 ben ik officieel Centered Riding Instructeur Level 1. Uiteraard blijf ik mijzelf ontwikkelen door het volgen van lessen en bezoeken van clinics, cursussen en opleidingen op het gebied van anatomie, biomechanica, Klassieke Rijkunst en NH.


Mijn streven is een zo goed mogelijke trainer voor het paard te zijn. Daarom probeer ik door te leven in het "nu", zo bewust en gezond mogelijk te eten, te sporten en door middel van Tai Chi en meditatie balans te houden tussen lichaam en geest.


Warme groet,

Carolien