Blog 21 mei 2016


De aanvragen van mijn klanten zijn heel divers. Van hulp bij gedragsproblemen en/of angst, houding- en zitles, tot hulp bij revalidatie trainingen zowel vanaf de grond als onder het zadel. Elke vraag en wens benader ik individueel. Graag deel ik een ervaring met jullie:


Onlangs kreeg ik een aanvraag voor een kennismakingsles. Ze had mijn gegevens via een oud stalgenoot gekregen en zo kreeg ik een whats'app berichtje met een duidelijke hulpvraag. Omdat ik op dat moment met vakantie in het buitenland was, heb ik haar doorverwezen naar mijn website om alvast wat meer over mij en mijn manier van werken te weten te komen. Een afspraak was vervolgens snel gemaakt.


Ik trof haar tijdens onze eerste afspraak aan bij haar paard in de wei. Heerlijk zittend in het gras heeft ze haar verhaal gedaan. Waar loopt ze tegen aan, wat zijn haar wensen en doelen? Haar prachtige merrie bleef lange tijd dicht bij ons in de buurt, ze wilde duidelijk deel uitmaken van ons gesprek. De connectie tussen hun was voelbaar aanwezig. Al luisterend, was voor mij was al snel duidelijk dat ik hun dolgraag zou willen helpen.


Waar begin ik dan? Heb ik een vooraf vastgesteld plan of lesprogramma? Nou, nee. Hoewel ik van nature gestructureerd ben en graag plan, hebben de paarden mij geleerd los te laten en te vertrouwen op mijn gevoel. Mee te gaan in het moment. Ik voelde nu vooral haar behoefte om te kunnen loslaten en ont-moeten. En zo zijn we samen met een body awareness oefening gestart terwijl haar paard ons vanaf een afstandje nauwlettend in de gaten hield. De body awareness oefening had een prachtige uitwerking en we hebben deze kennismakingles afgesloten met een bijzonder moment van pure connectie tussen paard en eigenaar. Het begin van heel veel moois.


Het is een voorrecht om de diverse mensen en paarden met verschillende hulpvragen te mogen begeleiden en het maakt mij blij en dankbaar! Zoek je ook hulp bij bijv. je eigen ontwikkeling, zowel vanaf de grond als onder het zadel of is je paard herstellende van een blessure? Merk je dat je minder plezier hebt met je paard door problemen in de omgang of training waar je tegen aan loopt? Neem dan vrijblijvend contact op en wie weet zien we elkaar binnenkort!


Liefs Carolien