Blog 13 juli 2016


Accepteren en Loslaten……


Na het plotselinge overlijden van mijn eerste eigen paard Usha was ik intens verdrietig. Ze was dan wel mijn zorgenkindje maar ze ging zo onverwachts, zonder afscheid te kunnen nemen. Lange tijd heb ik moeite gehad dit te accepteren en het verdriet een plekje te geven.


Enkele maanden later werd ik smoorverliefd op een prachtige vosmerrie. Ik viel als een blok voor haar krachtige uitstraling en prachtige ogen. Ise had mijn hart gestolen en ik had mij voorgenomen dat wij samen wél oud zouden worden. En dan weer beslist het lot toch anders.

 

In alles hebben Usha en Ise mij leren accepteren en loslaten. Misschien is dit wel hun belangrijkste taak hier op aarde geweest. Door deze prachtige paarden ben ik definitief een andere weg ingeslagen. Zonder dat ik dit toen wist, wezen zij mij al de weg.

Daarom kan ik nu doen wat ik het allerliefste doe. Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat ik de stap heb genomen en nu anderen mag helpen. Ik geniet intens van elke les aan zoveel verschillende mensen en hun fantastische  paarden. En elke keer weer leer ik zoveel van mens en paard.


Het voelt als een groot voorrecht dat Usha en Ise op mijn pad zijn gekomen. Beiden hebben elk op hun eigen en unieke manier zoveel bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. Door deze geweldige, bijzondere paarden kijk ik niet meer achterom of vooruit maar leef in het nu.

Het is een cliché maar zo waar. Waardeer je paard zoals hij is, vertel hem hoe geweldig hij is en geniet intens van elk moment. Niet alleen omdat er een dag komt waarop je niet meer samen kunt zijn maar omdat je paard dit waard is. Luister naar je paard, luister naar je intuïtie en doe dat wat goed voelt. Vind innerlijke rust en balans.


Rust en persoonlijke groei haal ik uit body awareness. Dit thema lijkt dit jaar voor mij centraal te staan. De diverse clinics op het gebied van body awareness komen precies op het juiste moment, de timing had niet beter kunnen zijn in het proces van accepteren en loslaten. En de vele prachtige herinneringen en levenslessen van Usha en Ise reizen voor altijd met mij mee.


Jullie liepen mijn wereld in

Hij was nog nooit zo mooi geweest

En al wist ik diep van binnen

Dat dit niet voor altijd zou zijn

Ik zou het zo weer over doen